23 Eylül 2011 Cuma

İmplant uygulaması

16.09.2011 tarihinde uyguladığım iki adet implantın bir hafta sonraki röntgen görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz. bir hafta sonra dikişler alındı ve hastamızı Bodruma tatile gönderdik. İlk gün buz uygulamasının ardından, bir hafta içinde antibiyotik ve gargara kullanıldı. Hastamız bu dönem içinde hiç bir şikayetinin olmadığını bildirdi. Ağrı, şişlik veya morarma oluşmadı. Kullanılan implant ITI Straumann. 

3 yorum:

  1. Bilgi paylaşımlarınız için patent tescil adına teşekkür eder, çalışmalarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil
  2. sadece bir ve üstelik tanımadığınız diş hastasıyım,

    çalışmalarınızı dikkatle okuduktan sonra maille gönderdiğim filmime istinaden yorum yapabileceğinizi değerlendirdim.

    sorunum şu: 3 adet implant çaktı doktorum (artık doktorum değil) ve 3ü de sorunlu.
    üst sol no4, yan dişe yaslı ve bir tarafı boş, ön üst 1 numaraların 2si de sallanıyor. sonuç 3ü de sökülecek.
    sorum şudur ki yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

    gelinen nokta itibariyle;

    1. ön üste sol 5 ten sağ 3 e köprü mü yaptırmalıyım
    (çünkü implant için tekrar kemik oluşacak, implant çakılacak, iyileşecek ve aynı riski tekrar almak zorundayım)

    2. implantları söktürüp tekrar implant yaptırmalıyım (başka bir doktora)

    hala implant mantıklıdır, diyebilir misiniz? yardım etmek isterseniz kısa cevabınızı rica ediyorum... mmuratozen@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Bey,

      Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Size bir öneride bulunmam için aslında klinik muayene yapmam gerekli. Ağızdaki diğer dişlerin durumu, mevcut kemiğin durumu ve güldüğünüzde dişlerinizin ne kadarının göründüğünü bilmem gerekli. Ayrıca yaşınız da önemli. İmplantlar çıkarıldıktan sonra kemik eklenmesi için bir dizi ameliyat olmanız gerekecektir. Büyük ihtimalle kendi kemiğinizden kemik alarak o bölgeye eklemek daha uygun olacaktır. Kemik iyileştikten sonra (minimum 6 ay sonra) tekrar implant yapılabilir. Ancak o bölgede kaybolan kemiği, olması gereken düzeye getirmek çok zordur., İmplantlar yapılsa ve başarılı olsa bile estetik başarıyı sağlamak zor olacaktır. Fakat hiçbirşey yapmadan bıraktığınızda da (yani diğer dişlerden faydalanarak köprü yaptığınızda) bu sefer kemikte çöküntü oluşma ihtimali vardır.
      Burada en önemli kriter güldüğünüzde dişleriniz ve dişetleriniz ne kadar gözüküyor, ve ağızdaki diğer dişlerin durumu nasıl? Ağızdaki dişler çok sağlam değilse ve güldüğünüzde dişetleriniz gözükmüyorsa tekrar implant yaptırsanız daha iyi olur. Ancak gülümsediğinizde dişetleriniz çok gözüküyorsa kemik ameliyatı ile uygun dişeti profili oluşturmak çok zor olacaktır o zaman köprü yaptırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca bundan sonraki tedaviler için de uzman dişhekimlerine başvurmanızı tavsiye ederim. Her işlem için işin uzmanına giderseniz başarılı bir tedavi göreceksinizdir.

      Sil