top of page
  • Yazarın fotoğrafıEsma Kütan

DİŞ ETİ HASTALIKLARI VE TEDAVİSİ

Dişler ve implantlar çevresindeki sert ve yumuşak dokuların(kemik, diş eti vs.) sağlığı çok önemlidir. İlerlemiş dişeti hastalıkları diş ve kemik kayıplarına neden olmaktadır. Diş taşı temizliği gibi başlangıç seviye tedavileri, diş eti operasyonları, flap operasyonları, papil operasyonları, derin küretaj gibi cerrahi işlemler kliniğimizde uygulanmaktadır.


Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizleme işleminde genel olarak el aletleri ve titreşimle çalışan ultrasonik cihazlar birlikte uygulanmaktadır. Detertraj ve polisaj işlemleri sonrası dişler ve diş etleri plaklardan arınmış olur. Oluşmuş diş taşını kişinin kendisi temizleyemez, mutlaka bir diş hekimine başvurulmalıdır.



Diş eti Operasyonları

Küretaj

köklerinin dişeti altında kalan kısımlarının da kazınarak temizlenmesi ve kök yüzeylerine bakteri plağı tutunamaması için düzleştirilmesi işlemi yapılır.

Flap Operasyonu

Kürete edilecek bölge çok derin ve yaygınsa, Flap Operasyonu dediğimiz, dişetinin ufak kesilerle açılıp, küretaj yapıldıktan sonra, gerekli yerlere kemik greftleri konarak, dişetinin dikilip kapatılması işlemidir.


Gingivektomi

Diş eti fazlalıklarının cerrahi müdahale ile alınması söz konusudur. Lokal anestezi altında uygulanır ve kesinlikle acısızdır. Tedavi, hem estetik gülümseme sağlamakta hem de fırçalama ile temizlenmeyen ve dişetleri arasında kalan gıda artıklarının bakteri oluşturmasını engellemektedir.


Kuron Boyu Uzatma

Dişlerin dik yönde boyutlarının olması gerekenden kısa olduğu ve hastalar güldüğünde Gummy smile dediğimiz, aşırı dişeti görünümünün mevcut olduğu durumlarda, dişeti boyu dik yönde cerrahi olarak kısaltılarak, görünen diş boyu artırılır.


Frenektomi

Dudaklar ile dişetleri arasındaki Frenilum dediğimiz kas bağlantıların, olması gerekenden uzun ve güçlü olduğu durumlarda, dişler arasında boşluklar ve dişeti problemleri gelişebilmektedir. Bunları önlemek için Frenektomi dediğimiz, frenilumların cerrahi olarak küçültülmesi işlemi yapılır.


21 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

İMPLANT

bottom of page